2022

The “Place of Dwelling” (POD) was born out of the efforts of 15 architecture students and Matter. It was presented to the public on the Hillier College Green on Monday, December 6th. This page is in progress; please check back soon!
NJIT, New Jersey
Status:
Completed 2022
Client:
Residential

2022

The Shack is in progress. Check back for updated project details.




Martha's Vineyard, MA
41°20'52.512"N 70°45'14.94"E
Status:
In progress
Client:
Private/Residential

2022

Earth, fire, wind and water are elemental to our existence. When asked to create an outdoor shower for a former woodshop-turned-residence, we looked to the elements of nature to construct a bathing space that respects its environment and crafts an experience. We turned to the forest, the boundary upon which the shower is placed, and allowed nature to dictate our material palette. Using wood in many forms, we created a cedar wind and privacy screen, a board formed concrete wall, and tied it all together with a custom-steel framed cordwood. The result is an immersive, sensorial bathing experience within nature.

Martha's Vineyard, MA
41°20'52.512"N 70°45'14.94"E
Status:
Completed 2020
Client:
Private/Residential
2019
While transforming The Shop into a residence, we wanted to maintain the character of the wooden slabs that used to inhabit the space and turn them into moments within the new program as a nod to the building's former use.
2019
The bar is originally a bandsaw from C.B. Rogers & Company, and was used as a shipbuilding fixture in the shop for 20 years. After transforming The Shop into a residence, we kept and restored the relic as a focal point within the space, giving it new life as The Bar.

2019

The Shop was originally an active workshop to repair sailboats on Martha's Vineyard. In 2019, our renovation transformed it into a residential space. The spirit of the original concept of a workshop remains alive in The Shop.
Martha's Vineyard, MA
41°20'52.512"N 70°45'14.94"E
Status:
Completed 2019
Client:
Private/Residential
2019
Designed for a poolside area in Manhattan, this end-table series brings together an uncommon yet playful wood species, and deceptively light deployment of concrete to create a series of surfaces upon which to enjoy cocktails, play games, and appreciate the qualities of the wood.
2019
The Parlor Table balances formal geometry with natural organic form.Sited within an oval room, surrounded by elegant figural wood grain and a suspended stone ceiling, the table sits to balance systems of rigid formal cues with natural imperfections within nature
2019
While transforming The Shop into a residence, we wanted to maintain the character of the wooden slabs that used to inhabit the space and turn them into moments within the new program as a nod to the building's former use.
2017
This table was conceived after stumbling upon wood that had been taken over by carpenter bees. Enthralled by the pathways crafted by the crafty insects, as well as the smell of honey, we were inspired to capture the essence of the wood in its afterlife and preserve the unique moment in time.

2017

The Glasshouse on Martha's Vineyard was originally designed by Chester Wisniewski, an apprentice to Frank Lloyd Wright, professor at Cooper Union for over two decades, and founder of Davis, Brody and Wisniewski (now Davis, Brody, and Bond).Renovation and restoration of the structure is a constant process, as maintaining a glass building on the island is no easy task. The result, however, is a beautiful living space that blurs the boundaries between outside and inside.
Chilmark, MA
41°20'52.512"N 70°45'14.94"E
Status:
Completed 2017
Client:
Private/Residential

2016

Designed for an alpine site on Skuta Mountain in Slovenia, this cabin offers an intimate refuge for eight visitors nestled in the scenic Alps. The building shifts its roof line like a series of mountain peaks, shedding snow and framing distant scenes.The design minimizes environmental impacts: visually, gray, glass reinforced concrete cladding blends into the mountain’s stone, and performatively, natural ventilation, robust insulation for cold nights, and a lack of electricity preserve the shelter’s natural setting. In contrast to the thick gray cladding of the exterior, the interior is a warm wood. Sited in the Slovenian Alps, the bivouac is a shifting series of peaks, blending seamlessly with the surrounding environment and providing scenic views for mountaineers who venture inside.Collaboration with OFIS Arhitekti, Frederick Kim, Katie MacDonald, AKT II, Rieder Smart Elements, and the Harvard Graduate School of Design.
Skuta Mountain, Slovenia
Status:
Completed 2016
Press:
Dwell, 30
2016
Through the use of essential oils, heat and air, a tactile and olfactory experience manifests in Fossa Olfactoria.While scent is oft unexplored or completely omitted from serious discussions of architecture, scent and odor shape experience, occupancy, and comfort in powerful ways.
2016
Description TBD.


2011

The schoolhouse, now known as 'Thingo Kids Preschool' serves a mixed-income neighborhood in Cosmo City, Johannesburg. It is the first early childhood education center in the community where most children are sent to crèches (daycares) that lack in resources and academic curriculum. It accommodates 80 children and houses a teacher-training center. The school is a product of a two year process orchestrated by Cornell University Sustainable Design, an interdisciplinary student-led organization at Cornell University. Students, with the help of academic advisors and industry professionals, executed the project through a semester of research, a semester of design development integrated into the Bachelor of Architecture comprehensive design studio curriculum, and three months of construction.
Johannesburg, South Africa
41°20'52.512"N 70°45'14.94"E
Status:
Completed 2019
Client:
Private/Residential